woensdag 16 december 2015

Tack fuseert Picanol en Tessenderlo

TESSENDERLO GROUP EN PICANOL GROUP KONDIGEN VOORNEMEN AAN OM ACTIVITEITEN TE BUNDELEN IN ÉÉN BELGISCHE INDUSTRIËLE GROEP

BEIDE BEDRIJVEN BLIJVEN NA AFRONDING TRANSACTIE BEURSGENOTEERD

§  Tessenderlo Group (Tessenderlo Chemie NV, Euronext: TESB) en Picanol Group (Picanol NV, Euronext: PIC) hebben vandaag hun voornemen bekendgemaakt om de industriële activiteiten van beide bedrijven te combineren tot één grotere industriële groep Picanol Tessenderlo Group NV. Daartoe zullen de huidige industriële activiteiten van Picanol in Tessenderlo ingebracht worden.
De raad van bestuur van Tessenderlo zal tijdens een buitengewone algemene vergadering de aandeelhouders verzoeken over te gaan tot de uitgifte van 25.765.286 nieuwe aandelen Tessenderlo aan 31,5 euro, om de voorgenomen transactie te vergoeden aan Picanol NV, op basis van een waardering van de Picanolactiviteiten aan 811,6 miljoen euro.
§  Picanol Tessenderlo Group (Euronext: TESB) zal uit vier segmenten bestaan: de Tessenderlo-segmenten Agro, Bio-valorization, Industrial Solutions en het segment Machines & Technologies van Picanol. Picanol Tessenderlo Group zal actief zijn in meer dan 100 landen wereldwijd en een omzet van ongeveer 2 miljard euro en een REBITDA van ruim 200 miljoen euro realiseren. Het is de ambitie van Picanol Tessenderlo Group om in elk segment zijn toonaangevende marktpositie te versterken en een duurzame winstgevendheid te verzekeren.
§  De nieuwe gediversifieerde groep Picanol Tessenderlo Group kan rekenen op ruim 7.000 sterke en toegewijde medewerkers die bredere mogelijkheden krijgen voor hun toekomst binnen de groep. Bovendien zal Picanol Tessenderlo Group beter in staat zijn om nieuw talent aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden. De voorgestelde transactie zal geen impact hebben op de huidige tewerkstelling.
§  Door samen te gaan zal de expertise aanwezig in beide bedrijven gedeeld kunnen worden, zal een gemeenschappelijke sourcingpolitiek opgezet kunnen worden en zal ook de R&D- en innovatiecultuur beter ondersteund kunnen worden.
§  Het samenvoegen van de kasstromen van beide bedrijven zal niet alleen de financiële onafhankelijkheid van het bedrijf ten goede komen, maar het ook mogelijk maken om in moeilijkere marktomstandigheden te blijven investeren in talent, groei en innovatie. Daarenboven zal dit de mogelijkheid bieden een dividendpolitiek voor te stellen aan de aandeelhouders, rekening houdend met de duurzame groei die nagestreefd wordt.
§  Een sterke Belgische verankering zal ten goede komen aan de creatie van aandeelhouderswaarde door de uitvoering van een duurzame industriële langetermijnstrategie.
§  Picanol NV (Euronext: PIC) blijft beursgenoteerd en zal na de transactie een beursgenoteerde holding (met de naam Picanobel NV) worden met een sterk verankerde familiale aandeelhouders-basis.
§  De raden van bestuur van Tessenderlo Group en van Picanol Group zijn van oordeel dat de voorgenomen transactie in het belang is van beide bedrijven, en staan unaniem achter de voorgenomen transactie.


Het volledige persbericht met aanvullende informatie is ook beschikbaar op de website www.picanolgroup.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten