zondag 17 april 2016

Een bijkomende HAALBARE CAO 90

Een BIJKOMENDE haalbare CAO 90...
De jaarresultaten van de Picanol Group in 2015 kennen we en die waren zeer goed. De keuze om met PsiControl en Proferro niet alleen te mikken op de verkoop van weefmachines, begint ook zijn vruchten af te werpen. Ook in Picanol, gevolgd door Verbrugge , die na de beste ITMA ooit, verder het ene na het andere verkooprecord breekt zijn de resultaten schitterend.
De komende maanden lijken dezelfde richting uit te gaan!

Op zich dus goed nieuws!

De andere kant van de medaille is dat de werknemers al een aantal jaren op de toppen van de tenen lopen, hard moeten werken, en op sommige momenten heel flexibel moeten zijn.
 
Als ACV probeerden we dit zoals steeds in goeie banen te leiden en zorgden we dat op geregelde tijdstippen er een extra van de kar viel.
De voorbije jaren alleen al meer dan 1250€ via het systeem van CAO90…
Dit was de enige manier om iedereen eens wat extra’s te geven. Veel andere manieren zijn er nu eenmaal niet.

Op de recente vragen naar verhoging maaltijdcheque met 1 € kregen we opnieuw een negatief antwoord. Hoofdzakelijk omdat het “wettelijk” niet mogelijk is om dit te doen daar de loonkost niet mag stijgen…
Dit is dus VOORLOPIG geen optie.
 
Als ACV zijn we van mening dat we niet kunnen blijven wachten op een gunstige wind die dit toch mogelijk maakt… De gebraden kippen vallen nu eenmaal niet zomaar uit de lucht

De vooruitzichten voor de rest van 2016 blijven goed!
 
Dus!!! 
 
Als ACV starten we daarom nieuwe onderhandelingen op, om voor 2016 eenBIJKOMENDE CAO90 te realiseren. Het argument dat dit wettelijk niet mogelijk is, is hier niet van toepassing.
 
Als ACV gaan we voor een HAALBARE CAO90, die de inspanningen die iedereen ook nu weer aan het leveren is, correct weet te waarderen. (Deze bijkomende CAO 90 moet dus BOVENOP de reeds afgesloten CAO 90 van 360€ voor 2016)
 
De werkgever kreeg ondertussen onze vraag naar bijeenkomst Syndicale delegatie met de aandrang dit op korte termijn in te plannen…
 
… een NEE zullen wij als ACV niet aanvaarden!

We houden u verder op de hoogte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten