vrijdag 26 juli 2013

PICANOL GROUP NEEMT PARTICIPATIE IN TESSENDERLO CHEMIE NV OVER VAN FRANSE OVERHEID

PICANOL GROUP NEEMT PARTICIPATIE IN TESSENDERLO CHEMIE NV OVER VAN FRANSE OVERHEID

SNPE SA en de Picanol Group (NYSE Euronext: PIC) hebben op 25 juli 2013 een bindende overeenkomst getekend voor de verkoop aan de Picanol Group van SNPE SA’s belang in Tessenderlo Chemie NV, dat 27,6% van het aandelenkapitaal van Tessenderlo Chemie NV vertegenwoordigt, voor een prijs per aandeel van 22 euro.

SNPE SA, dat voor 99,9% in handen is van de Franse overheid, bezit 27,6% of 8.744.069 aandelen van Tessenderlo Chemie NV. Tessenderlo Chemie NV is een internationale specialiteitengroep die zich voornamelijk toelegt op voeding, landbouw, water management en de valorisering van bio-reststoffen. Er werken ongeveer 7.000 mensen voor de groep. Het bedrijf is marktleider voor de meeste van zijn producten, met een geconsolideerde omzet van 2,1 miljard euro in 2012. Tessenderlo Chemie NV is genoteerd op NYSE Eurolist van Euronext Brussel (TESB) en maakt deel uit van Next 150 en Bel Mid.

Deze transactie is onderworpen aan wettelijke goedkeuring, met name ten aanzien van de geldende mededingingsregels. Verwacht wordt dat de transactie ten laatste op 8 november 2013 zal worden afgerond. Na deze transactie zal SNPE SA geen aandelen meer aanhouden in Tessenderlo Chemie NV.

Met de participatie in Tessenderlo Chemie NV wil de Picanol Group zijn activiteiten meer diversifiëren en geografisch meer spreiden, om zich zo beter te wapenen tegen de cyclische weefmachinebusiness waarin het vandaag actief is. De participatie heeft bovendien als doel Tessenderlo Chemie NV van een stabiel aandeelhouderschap te verzekeren en de ontwikkeling van de ontplooide strategieën van Tessenderlo Chemie NV op lange termijn te bevorderen. De Picanol Group zorgt met de participatie ook voor een duurzame verankering van een industriële groep in Vlaanderen en België.

De Picanol Group blijft ook in de volgende jaren inzetten op zijn strategie om verder te groeien in Weaving Machines en Industries. R&D en productvernieuwing zullen daarbij een centrale rol blijven spelen in de verdere uitbouw van de hoogtechnologische activiteiten van de groep.

BNP Paribas Fortis en HSBC traden in het kader van deze transactie op als adviseurs voor SNPE SA.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten