zondag 4 oktober 2015

we gaan met +100 ACV-ers naar Brussel vanuit Picanol Ieper...

De ACV-deelnemers vertrekken met de trein van 8u19 in station IEPER. Zorg dat je daar om 8 uur al bent. Kom naar de ACV-Picanol stand en je krijgt daar je treinticket en 10€ lunchvergoeding.
Voor diegenen die opstappen in Poperinge zal Ivo Lins aanwezig zijn met de treintickets... natuurlijk vertrekt de trein daar iets vroeger!!
Wie nog een andere opstapplaats wenst neemt best zo snel mogelijk contact op met ons.


Volgende week vieren de federale regering Michel  en de Vlaamse regering Bourgeois hun eerste verjaardag. Voor ‘gewone’ mensen valt er echter bitter weinig te vieren. De vele besparingen treffen jongeren, gezinnen, werknemers, gepensioneerden, zieken, invaliden, werklozen keihard.

Je kan dat nu trouwens haarfijn berekenen voor je eigen situatie op onze website. In deze berekening brengen we alles in rekening. Negatieve en positieve regeringsmaatregelen, al was dat laatste wel even zoeken. Finaal is het resultaat van deze berekening zeer vaak negatief. En dat is dan nog maar alleen het effect op je inkomen. Dan hebben we het nog niet gehad over langer werken. Of over nog flexibeler werken. Of over nog minder overheidsdiensten. Ook dit zijn regeringsbeslissingen die het leven en de kansen van ‘gewone’ mensen zeer vaak negatief beïnvloeden.

Ik schrijf bewust “zeer vaak negatief” in de vorige regels. Want de regeringen vragen niet aan iedereen dezelfde inspanningen. De ‘gewone’ mensen, diegene  dus die al het zwaarst belast zijn,  leveren de zwaarste inspanningen. Terwijl rijken en grote vermogens de dans opnieuw ontspringen. Terwijl bedrijven na de indexsprong en na de ene na de andere lastenverlaging geen garanties willen geven op jobs (waarschijnlijk wel aan de aandeelhouders). En nog meer toegiften durven vragen. Want er is nog meer op komst. De discussie over rendement op het aanvullend pensioen, de discussie over loonbarema’s, bijkomende besparingen in de sociale zekerheid. Zet je maar schrap!

Ik wil het feestje niet bederven, maar er is dan ook maar één mogelijke conclusie na één jaar Michel en Bourgeois: hun beleid is onrechtvaardig, onevenwichtig en asociaal. Terwijl er alternatieven zijn. Een eerlijke fiscaliteit en een stevige sociale bescherming  bijvoorbeeld.

Daarom is het uitermate belangrijk om op woensdag 7 oktober in Brussel te tonen dat we niet pikken wat de regeringen het voorbije jaar al bedisselden. Dat we niet pikken wat ze de komende maanden nog voor ons in petto hebben. Dat er ook met ‘gewone’ mensen moet rekening gehouden worden. Ik zie je dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten